15 mars 2011

The fight that was won!

Vinden blåste genom mina blonda lockar. På toppen av holmenkollen stod jag, och spejade ut över Olsos stad. En vit duva flög bakom mig medan jag triumferande höll mitt svärd upp i luften och skrek: VICTORY! Striden var vunnen.

Denna månad har varit knaper. Jag har blott fått klara mig på en tredjedel av min vanliga lön, vilken således har lett till att jag varken kunnat leva så som jag velat eller kunnat spara pengar denna månad. Detta har berott på att jag var sjuk de två första veckorna i Januari, och av någon anledning ville inte mina förra arbetsgivare ge mig betalt för dessa, trots att jag lämnat sjukintyg och då, enligt kontrakt, har rätt till ersättning. Jag ringde, tjatade, ringde igen, och tjatade ännu mer, tills de till sist berättade orsaken, som var någon historia så pas trovärdig att en bebis skulle ha kunnat hitta på den. Jag misstänker starkt att de bara inte vill ge mig pengar då jag inte längre arbetar för dem, och hoppades på att jag skulle skita i det, men inte. Stolt som jag var fortsatte jag striden, och med hjälp av min chef kunde jag ge dem de papper jag behövde för att bevisa att jag hade rätt. När de sedan krävde mer papper för att reda ut om jag skulle få ersättning eller inte blev jag riktigt irriterad, men som tur var löste sig allt. Jag kämpade och var ihärdig, och det belönade sig. Vad har jag lärt mig av denna batalj. Jo; I am awesome!

Förra veckan fixade jag och Karl gymkort på ett närliggande gym. Beach 11, here we come! Jag spenderar även ganska mycket tid på att kolla ut en eventuell tatuering som förhoppningsvis snart ska fästas vid min späda kropp (Jo mamma, den kommer snart att hamna där, oavsett om du vill det eller inte...I'm a man and it's my body!).

I helgen kommer pappa och Åsa, samt Nisse och Noa. That will be quite awesome!

Shout outs to my homebvoys in NRKPG, keep it real! Now...Peace!

11 mars 2011

Smoke on the water

Jahopp, så har man fyllt 20. Vad innebär egentligen the big two-O? Mjo, jag får köpa psirt på vinmonopolet/systembolaget, jag får gå ut på krogen i Norge och jag får mer betalt. Bara bra saker, med andra ord? Firade detta genom att se på Arsenal på en bar med Jacke, Karl, Tomas och resten av Norrköpingsgänget här i Oslo. Arsenal förlorade, men lät det inte förstöra kvällen. Vidare till Quadiz där vi mötte upp Basse och Robin. Kvällen blev kortfattat konge, för att inte tröttna ut läsarna med ett gammalt "detta gjorde jag idag"-blogginlägg!

Idag skedde en katastrof värd att lägga på minnet, för den kommer garanterat sätta sina spår i historien. En gigantisk jordbävning som mätte upp till 8.9 (!) på richterskalan inträffade ute i havet nordöst om Japans kust. Skalvet skapade en gigantisk tsunami som nu slagit in över den Japanska staden Sendai. Även Mexiko, Peru och Hawaii har varnats för att tsunamis kan komma att närma sig dem. Tur i oturen att man upptäckte tsunamirisken i förväg, men trots detta saknas det i nuläget 88 000 människor. Även detta är inte den vanliga genren på mina inlägg, men det var helt enkelt en för stor händelse för att jag bara skulle blunda för den! Vi får helt enkelt slänga en tanke till Japanarna och de tusentals svenskar som befinner sig i landet i dagsläget, och hoppas att så många som möjligt av de försvunna återfinns och att dödssiffran inte stiger från de nu konstaterade ~400 döda. Flera fartyg flyter runt till havs och på vågens strömmar genom städer, helt okontrollerade och förstör all möjlig infrastruktur. Samtidigt har flera kärnkraftverk automatiskt stängts av, som en följd av jordbävningen, och ett av de större har till och med problem med sin nedkylning vilket kan leda till härdsmälta. En katastrof kommer sällan ensam...

Gör ett snabbt hopp till vår egna katastrof på lagret. P4. Martin Berg, our knight in shining armor, meddelade idag att kampen mot draken, P4, är upptaget och nu pågår förfullt. Tydligen har det kungliga rådet (Kenneth &CO) inte visat allt för stort missnöje mot detta utan det verkar snarare som att vi kanske kommer kunna få vår vilja igenom. Vi får helt enkelt hoppas. P4 är självklart inte en lika stor katastrof som skalvet i Japan, men det är fan inte långt ifrån! Vi blir ju för fan torterade!!

5 mars 2011

The winters's edge's approaching!


Idag lyste solen över Oslo. Vårjackan på, likaså solglasögonen! FAN, så skönt att slippa den där jävla kylan som får kroppens vitala befruktelseorgan att krypa tillbaka upp i magen, och känna att våren kanske trots allt kommer i år med, även om allt har talat emot det, med en bitande kyla som vägrar att släppa taget. Jag, Karl och Jacke firade detta genom att chilla runt på stan med våra vårkläder och även ta en tripp förbi Operahuset. Awesome!

Igår firade vi att Tomas fått fast anställning på Mix, samma ställe som Jacke jobbar på. Öl @ their place och sen Saras/Verkstedet. Vakten i dörren visade på vilket serilst ställe Saras är:

-Ni är alla över 20 va?
-Japp!
-Bra, kom in.

Han var inte svårövertalad, haha! Undra om gänget på vinmonopolet är lika lättlurade...Nu blir det Tsatsiki - Morsan och Polisen!

Peace!