11 mars 2011

Smoke on the water

Jahopp, så har man fyllt 20. Vad innebär egentligen the big two-O? Mjo, jag får köpa psirt på vinmonopolet/systembolaget, jag får gå ut på krogen i Norge och jag får mer betalt. Bara bra saker, med andra ord? Firade detta genom att se på Arsenal på en bar med Jacke, Karl, Tomas och resten av Norrköpingsgänget här i Oslo. Arsenal förlorade, men lät det inte förstöra kvällen. Vidare till Quadiz där vi mötte upp Basse och Robin. Kvällen blev kortfattat konge, för att inte tröttna ut läsarna med ett gammalt "detta gjorde jag idag"-blogginlägg!

Idag skedde en katastrof värd att lägga på minnet, för den kommer garanterat sätta sina spår i historien. En gigantisk jordbävning som mätte upp till 8.9 (!) på richterskalan inträffade ute i havet nordöst om Japans kust. Skalvet skapade en gigantisk tsunami som nu slagit in över den Japanska staden Sendai. Även Mexiko, Peru och Hawaii har varnats för att tsunamis kan komma att närma sig dem. Tur i oturen att man upptäckte tsunamirisken i förväg, men trots detta saknas det i nuläget 88 000 människor. Även detta är inte den vanliga genren på mina inlägg, men det var helt enkelt en för stor händelse för att jag bara skulle blunda för den! Vi får helt enkelt slänga en tanke till Japanarna och de tusentals svenskar som befinner sig i landet i dagsläget, och hoppas att så många som möjligt av de försvunna återfinns och att dödssiffran inte stiger från de nu konstaterade ~400 döda. Flera fartyg flyter runt till havs och på vågens strömmar genom städer, helt okontrollerade och förstör all möjlig infrastruktur. Samtidigt har flera kärnkraftverk automatiskt stängts av, som en följd av jordbävningen, och ett av de större har till och med problem med sin nedkylning vilket kan leda till härdsmälta. En katastrof kommer sällan ensam...

Gör ett snabbt hopp till vår egna katastrof på lagret. P4. Martin Berg, our knight in shining armor, meddelade idag att kampen mot draken, P4, är upptaget och nu pågår förfullt. Tydligen har det kungliga rådet (Kenneth &CO) inte visat allt för stort missnöje mot detta utan det verkar snarare som att vi kanske kommer kunna få vår vilja igenom. Vi får helt enkelt hoppas. P4 är självklart inte en lika stor katastrof som skalvet i Japan, men det är fan inte långt ifrån! Vi blir ju för fan torterade!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar