15 apr. 2011

Whats up with that RnB-shit?

P4 har försvunnit och har bytts ut med P3, oftast, men ibland har vi kvar P4as ljuvliga stämmor i högtalarna. P3 är bättre, men det är fan inte mycket. Visst, det är skönt att slippa allt mellansnack o få höra lite musik man gillar då och då, men huvudsakligen präglas kanalen av musikvärldens "moderna" musik. RnB.

Jag skulle kunna sammanfatta RnB ganska snabbt. Det är en massa dator-ljud med mycket bas, snabba beat, ekon och space:ade ljud. Ovanpå denna musik har vi en hipp tjej med sexiga kläder som sjunger om att hon vill dansa eller att hon vill vara med nån kille hon tycker om. Ofta är det kroppen hon vill åt.

Är det en kille som sjunger har han smörig röst och i videorna kan man se att de tränat in alla Michael Jacksons danssteg. De ska gärna ha hippa kläder, solglasögon (varför inte shutter shades?) och köra häftiga bilar. Med deras smöriga röst sjunger de om att de ska festa hela natten eller att de älskar nån tjej för natten eller andra enformiga saker.

Gemensamt för båda könens låtar är att det allt som oftast inte är artisterna själva som gör varken låttexterna eller musiken, vilket gör det hela ännu värre. Musiken görs ofta av nån datanörd som specialiserat sina datorkunskaper på nåt ljudprogram där han lärt sig hantera snabba trummor, mycket bas och sen modda dessa genom att ge dem rymdljud. Bra där! Texterna skrivs oftast heller inte av artisterna, och är mycket enkla och enformiga. Det ska vara röj i låtarna. I de flesta av låtarna kommer det även in en Hiphopare som sjunger nåt coolt i typ 20 sekunder, sen kommer refrängen på igen. Kortfattat...RnB SUUUUGEEEER!!!!

Så, nu ska jag duscha. Peace!

PS: Hej Lisa, du är mitt största fan! DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar