18 maj 2011

Vårvrål och 17e Maj!

Snacket innan helgen avr att det skulle bli den bästa långhelgen på länge med både årets fest och Norges nationaldag i samma veva. Det blev det.

Vårvrålet var galet bra. Jack Daniels och cola; 60 spänn; BOOM! Petter Grahn och KB vände plattor; BOOM! Jag tror nog att vårvrålet var den bästa festen jag gått på någonsin! Så jävla bra var det! Orkar inte gå in på detaljer, men kombinationen billig och rätt mängd alkohol, tillsammans med en skitfet lokal, många och supersköna människor plus jävligt fet musik, gjorde liksom att det inte kunde misslyckas. Fy fan!

17e Maj var galet. Människor är galna. Klär sig i folkdräkter, går parader och skriker o har sig. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg hur mycket folk det var i centrala Oslo på tisdagen. Det var så sjukt mycket folk att man knappt kunde röra sig. Jag och Karl stod på ena sidan Karl Johans gate och skulle gå över vägen för att äta på MaX, som öppnade i torsdags. Men norrmännen tyckte att det avr en bra idé att spärra av gatan för att en parad, med nån lam jävla orkester, skulle gå där istället, så vi fick gå hela vägen ner på karl johan, runt slottet, och tillbaka igen. Det tog typ en timme för oss...

Jag känner att jag inte har så mycket givande att ge mer än att det var en underbart ljuvlig helg. Har varit full väldigt mycket, men det får man vara under dessa högtider! Aja, ha de!

PS: här kommer ett litet låttips!



Peace!

8 maj 2011



"Jag är stolt. Igår visade jag självdiciplin. En självdiciplin jag inte visat på länge, trots att jag sagt att jag ska göra det."

Så inledde jag mitt blogginlägg i söndags morgon.Jag var stolt över att jag stannade hemma på lördagen o såg film istället för att gå på två episka evenemang, som utan tvekan hade svidit i plånboken. Strax efter detta ringer Petter o säger att de är ett gäng som dricker öl i solen o undrar om jag ville komma. Hade jag sagt nej hade jag återigen visat självdiciplin och jag hade haft pengar kvar på kontot. Jag sa inte nej. Jag sa ja, men jag ångrar det inte för en sekund!

Ett Glöd, Petters lgh, Alexandria (shitty football), Ryes och Qadis, senare var alla pengarna slut, det svenska kortet hade dragits flitigt och klockan var för mkt och jag hade druckit för mkt. Var lite trött idag, men fan vad kul det var! Supersöndag indeed!

På lördag är det vårvrålet! Boom vad det kommer bli grymt!

6 maj 2011

Nedräkning




Arctic Monkeys ikväll. Insläppet har börjat. Sitter hemma o dricker öl med Jacke o Karl o lyssnar igenom alla skivor typ 100ggr. Neeee inte så många gånger, men har varit på hela kvällen. Skype:ar med Johan Abrahamsson, han som flydde landet. Han visar bloggar på snygga tjejer. Nu ska jag dricka upp mina öl sen rulla. Ha det!

PS: mer blogginlägg om Johan kommer, på hans begäran.

Over and out!

4 maj 2011

May the 4th be with you...




Idag är en stor dag! Glöm din födelsedag. Glöm julafton. Glöm hanukkah. Glöm 17 Maj. Glöm Valborg. Glöm... aa ni fattar vitsen! Glöm varenda jävla "viktig" dag som man tydligen ska fira o vara så jävla glad åt. Ingen av dessa dagar betyder ett skit i jämförelse med idag. Den fjärde maj. May the fourth! Idag är dagen med stort D, inte "Dagen D" då några fjollor seglade iland på en strand o skjöt lite tyskar. Idag är den internationella Star Wars-dagen.

Jag vet inte riktigt varför just idag är den stora dagen, men jag antar att det har med ordvitsen "May the fourth be with you" som anspelar på det klassiska Star Wars-citatet "May the force be with you". Det blir ju lite vitsigt så. "May the fourth", fjärde maj. Hur som helst, dagens ursprung är egentligen irrelevant. Dagen ska i alla fall firas och att det inte är en internationellt accepterad högtid som färgas röd i almanackorna är för mig ofattbart! Vilken annan dag kan förtjäna att ge ledigt till oss arbetsråttor, om inte denna?

Jag firar dagen genom att lyssna på "Jedi Mind Tricks", ha på mig min Dart Vader-dräkt, prata med felaktig, men mystisk, grammatik, som Yoda, och vägra att ta upp saker med händerna. "Bara genom att använda kraften ska föremålen nå mina händer" tänker jag. Hittills har jag inte lyckats ta upp nånting. Det var sjukt svårt att lyckas sätta på datorn med näsan ska jag tala om för er!

Hur som helst! Fira dagen, för det är 365 dagar kvar tills vi kan fira den igen! Celebrate this day, you will. Spend it in its' honor, you must! Hur som helst. Ha en fin dag, nu vankas det Star Wars-maraton.

May the force be with you!

2 maj 2011

Gotta love'em monkeys!



Solen gömmer sig för tillfället, men det ska enligt vädret bara vara några dagar. Hoppas jag verkligen, för har ingen lust att leka kurragömma bara för att få lite färg. Nä, nu får molnen ge upp helt enkelt. Det är fan inte kul längre!

Förutom att vädret kommer bli bra framöver kommer det fler saker att njuta av. Arctic Monkeys på fredag och sen, om vädretblir bättre, kommer det även ske en sak som heter typ Tom Waits-loppet eller nåt, som går ut på att man är ett gäng på typ 1000 personer (enligt anmälningarna på facebook) som under dagen tar sig från bar till bar o dricker en massa öl, på sammanlagt 30 barer. Det kan bli konge, inte bara dagen utan hela helgen! Men tro fan att det kommer bli dyrt. Suck.

Jag minns första gången jag kom i kontakt med Arctic Monkeys. Jag gick i 8:an vilket gör det till år 2005. Det var en sen kväll och jag slökollade på ZTV. Jag brydde mig inte så mycket om muskiken, förrän denna låt kom på. "Vafan är det här?" tänkte jag. Jag blev helt kär direkt och ville veta vilka de små grabbarna på TV var. Efteråt sa de att det var ett gäng up coming brittiska ungdomar. Sen dess har de alltid funnits med på mina spellistor, men jag har aldrig fått se dem live. Förrän nu. Eftersom Arctic Monkeys är helgen huvudnummer slängde jag upp den video som frälste mig och som fortfarande är en av de bättre låtarna, i mitt tycke, här ovan. Ni som inte gillar den typen av musik har egentligen inte här att göra, så tryck på krysset högst upp till höger. Om ni nu insisterar på att vara kvar slänger jag även upp en ruggit bra låt av ett ganska okänt, Isländskt band som min chef visade mig i höstas, men den är fortfarande riktigt bra! Of Monsters and Men - Little talks. Enjoy!

Of Monsters and Men - Little Talks by Iceland Music Export

1 maj 2011

Summerbreeze!





Hey hey heeeey! Har varit frånvarande ett tag men det finns en logisk förklaring. På typ en månad har ju all snö på gatorna smält bort och de trötta kvistarna på träden har satt på sig gröna skrudar av löv. Sommaren har kommit.

Eftersom det är så bra väder nu, med gassande sol o hela köret, blir det ofta som man drar sig till de kringliggande parkerna för ett klassiskt "parkhäng". Perkhäng är simpla. Allt du behöver är en park, en filt, helst bra väder, massa vänner o massa öl. Sen sitter du i din park, på din filt, med dina vänner, i det bra vädret och dricker öl. Easy as that!

Det finns ett problem med parkhäng dock. Man måste alltid känna sig stressad när man dricker sin öl, för det är alltid ett tjugotal personer som cirkulerar kring en, som gamar kring en flock bufflar som de hoppas snart ska dö av uttorkning. Gamarna är pantsamlare. De cirkulerar kring filtarna o frågar hela tiden om de kan ta ens flaska. "Nej jag har lite kvar" säger man. De nickar, och ställer sig bakom en, trampades med foten som ett "jag väntar här, men ta inte allt för lång tid på dig". Riktigt irriterande. I fredags snodde de till och med fyra oöppnade öl från mig när jag vände bort blicken för en sekund. Jävla idioter! Klart det är bra att de röjer upp efter oss vardagsalkisar, men vafan, nån måtta får det vara. Mina fyra öl var värda 4 kronor för dem, och för mig var de värda kanske 60, plus att jag hade köpt dem för att jag ville dricka dem, inte att nån jävla pantkärring ska hälla ut innehållet och ta ett par kronor till sig själv. Arrrgh!


Aja det är jävligt gött att värmen har kommit nu. Nu ska jag ta en tupplur. Peace!

PS: kommer även börja länka lite låtar till bloggen för att ni ska ha nåt trevligt att lyssna på medan ni njuter av mina väl valda ord, på detta mästerverk till blogg. Peace!

Wire - Please Take by bar-ok

15 apr. 2011

Whats up with that RnB-shit?

P4 har försvunnit och har bytts ut med P3, oftast, men ibland har vi kvar P4as ljuvliga stämmor i högtalarna. P3 är bättre, men det är fan inte mycket. Visst, det är skönt att slippa allt mellansnack o få höra lite musik man gillar då och då, men huvudsakligen präglas kanalen av musikvärldens "moderna" musik. RnB.

Jag skulle kunna sammanfatta RnB ganska snabbt. Det är en massa dator-ljud med mycket bas, snabba beat, ekon och space:ade ljud. Ovanpå denna musik har vi en hipp tjej med sexiga kläder som sjunger om att hon vill dansa eller att hon vill vara med nån kille hon tycker om. Ofta är det kroppen hon vill åt.

Är det en kille som sjunger har han smörig röst och i videorna kan man se att de tränat in alla Michael Jacksons danssteg. De ska gärna ha hippa kläder, solglasögon (varför inte shutter shades?) och köra häftiga bilar. Med deras smöriga röst sjunger de om att de ska festa hela natten eller att de älskar nån tjej för natten eller andra enformiga saker.

Gemensamt för båda könens låtar är att det allt som oftast inte är artisterna själva som gör varken låttexterna eller musiken, vilket gör det hela ännu värre. Musiken görs ofta av nån datanörd som specialiserat sina datorkunskaper på nåt ljudprogram där han lärt sig hantera snabba trummor, mycket bas och sen modda dessa genom att ge dem rymdljud. Bra där! Texterna skrivs oftast heller inte av artisterna, och är mycket enkla och enformiga. Det ska vara röj i låtarna. I de flesta av låtarna kommer det även in en Hiphopare som sjunger nåt coolt i typ 20 sekunder, sen kommer refrängen på igen. Kortfattat...RnB SUUUUGEEEER!!!!

Så, nu ska jag duscha. Peace!

PS: Hej Lisa, du är mitt största fan! DS

12 apr. 2011

Fuck the system, then get fucked yourself...

Ironi. Den bittra smaken av den äckliga jävla ironin. Kan inte ens vara arg åt det, skrattar bara, trots att jag vet att jag borde vara arg. Men vafan, jag vet att jag får skylla mig själv och får väl se det roliga i det. Detta har hänt:

I Oslo kostar ett månadskort för att åka lokaltrafik, såsom tåg, spårvagn, buss och tunnelbana, 289 NOK för en ungdom (till och med 19 år). Jag har alltid varit 19 så har givetvis köpt detta kort. Igår när jag och Jacke gick i solen och snackade skit pratade vi om detta. Han frågade mig om jag köpte ungdomskort fortfarande eller hur jag skulle göra. Jag svarade att jag självklart skulle göra detta, då kontrollanter aldrig någonsin kollat legitimation på mig när jag fått visa mitt kort, och att jag dessutom inte ens har blivit kontrollerad någon detta år. Därför köpte jag ett ungdomskort även denna månad. Detta samtal ägde alltså rum igår(!).

Jag åker nästan varje dag tåg och spårvagn till jobbet och tunnelbana och buss hem från jobbet. Idag, av någon dum jävla anledning, åkte jag tåg även hem, av olika anledningar, vilket egentligen var helt meningslöst. När jag sedan tog spårvagnen hem tänkte jag gå av en hållplats innan min vanliga hållplats, bara för att få en liten promenad hem. Men eftersom det regnade så mycket valde jag att sitta kvar en hållplats till. När jag precis ska gå av tar en man tag i mig och visar att han är kontrollant, och vill se min biljett. Jag visar lydigt min biljett, och han säger att det är lugnt. Men plötsligt ångrar han sig och vill se mitt ID-kort. Jag säger först att jag inte har något, men han hade tydligen sett det då jag tog upp mitt månadskort så jag tvingas visa det. Jag förklarar att jag nyss fyllt 20 och att detta är sista månaden jag ska använda ungdomskort, och han säger att det är okej. "YES, I just fucked the system" tänker jag och ska gå av spårvagnen. Men han ångrar sig plötsligt igen och vill kolla vilket datum jag köpt biljetten, vilket var den 17e mars, 9 dagar efter att jag fyllt 20. "FUCK, I just got fucked by the system" tänker jag, medan jag tvingas betala en bot på 750 NOK.

Ironin i detta är ganska logisk. Jag har nästan aldrig blivit kontrollerad, och de få gångerna jag har blivit det har ingen någonsin kontrollerat min ålder. Detta var ju exakt vad jag sa till Jacke igår, och han sa "bara för det kommer du ju säkert bli kontrollerad snart". Jag skrattade bara åt det då, men idag när allting som aldrig hänt tidigare hände. Jag tog en annan väg hem, jag blev kontrollerad och blev dessutom tvingad att visa leg. Jävligt irriterande, men ändå kan jag inte låta bli att skratta åt ironin i det hela. Irony works in mysterious ways.

Nu börjar jag sakta men säkert förstå att jag slängt 750 kronor i sjön. Men vafan, jag fick ju en rolig historia om ironi i alla fall. Fuck it nu ska jag dränka mina sorger med svensk lösgodis. Whoohaa!

Peace!

15 mars 2011

The fight that was won!

Vinden blåste genom mina blonda lockar. På toppen av holmenkollen stod jag, och spejade ut över Olsos stad. En vit duva flög bakom mig medan jag triumferande höll mitt svärd upp i luften och skrek: VICTORY! Striden var vunnen.

Denna månad har varit knaper. Jag har blott fått klara mig på en tredjedel av min vanliga lön, vilken således har lett till att jag varken kunnat leva så som jag velat eller kunnat spara pengar denna månad. Detta har berott på att jag var sjuk de två första veckorna i Januari, och av någon anledning ville inte mina förra arbetsgivare ge mig betalt för dessa, trots att jag lämnat sjukintyg och då, enligt kontrakt, har rätt till ersättning. Jag ringde, tjatade, ringde igen, och tjatade ännu mer, tills de till sist berättade orsaken, som var någon historia så pas trovärdig att en bebis skulle ha kunnat hitta på den. Jag misstänker starkt att de bara inte vill ge mig pengar då jag inte längre arbetar för dem, och hoppades på att jag skulle skita i det, men inte. Stolt som jag var fortsatte jag striden, och med hjälp av min chef kunde jag ge dem de papper jag behövde för att bevisa att jag hade rätt. När de sedan krävde mer papper för att reda ut om jag skulle få ersättning eller inte blev jag riktigt irriterad, men som tur var löste sig allt. Jag kämpade och var ihärdig, och det belönade sig. Vad har jag lärt mig av denna batalj. Jo; I am awesome!

Förra veckan fixade jag och Karl gymkort på ett närliggande gym. Beach 11, here we come! Jag spenderar även ganska mycket tid på att kolla ut en eventuell tatuering som förhoppningsvis snart ska fästas vid min späda kropp (Jo mamma, den kommer snart att hamna där, oavsett om du vill det eller inte...I'm a man and it's my body!).

I helgen kommer pappa och Åsa, samt Nisse och Noa. That will be quite awesome!

Shout outs to my homebvoys in NRKPG, keep it real! Now...Peace!

11 mars 2011

Smoke on the water

Jahopp, så har man fyllt 20. Vad innebär egentligen the big two-O? Mjo, jag får köpa psirt på vinmonopolet/systembolaget, jag får gå ut på krogen i Norge och jag får mer betalt. Bara bra saker, med andra ord? Firade detta genom att se på Arsenal på en bar med Jacke, Karl, Tomas och resten av Norrköpingsgänget här i Oslo. Arsenal förlorade, men lät det inte förstöra kvällen. Vidare till Quadiz där vi mötte upp Basse och Robin. Kvällen blev kortfattat konge, för att inte tröttna ut läsarna med ett gammalt "detta gjorde jag idag"-blogginlägg!

Idag skedde en katastrof värd att lägga på minnet, för den kommer garanterat sätta sina spår i historien. En gigantisk jordbävning som mätte upp till 8.9 (!) på richterskalan inträffade ute i havet nordöst om Japans kust. Skalvet skapade en gigantisk tsunami som nu slagit in över den Japanska staden Sendai. Även Mexiko, Peru och Hawaii har varnats för att tsunamis kan komma att närma sig dem. Tur i oturen att man upptäckte tsunamirisken i förväg, men trots detta saknas det i nuläget 88 000 människor. Även detta är inte den vanliga genren på mina inlägg, men det var helt enkelt en för stor händelse för att jag bara skulle blunda för den! Vi får helt enkelt slänga en tanke till Japanarna och de tusentals svenskar som befinner sig i landet i dagsläget, och hoppas att så många som möjligt av de försvunna återfinns och att dödssiffran inte stiger från de nu konstaterade ~400 döda. Flera fartyg flyter runt till havs och på vågens strömmar genom städer, helt okontrollerade och förstör all möjlig infrastruktur. Samtidigt har flera kärnkraftverk automatiskt stängts av, som en följd av jordbävningen, och ett av de större har till och med problem med sin nedkylning vilket kan leda till härdsmälta. En katastrof kommer sällan ensam...

Gör ett snabbt hopp till vår egna katastrof på lagret. P4. Martin Berg, our knight in shining armor, meddelade idag att kampen mot draken, P4, är upptaget och nu pågår förfullt. Tydligen har det kungliga rådet (Kenneth &CO) inte visat allt för stort missnöje mot detta utan det verkar snarare som att vi kanske kommer kunna få vår vilja igenom. Vi får helt enkelt hoppas. P4 är självklart inte en lika stor katastrof som skalvet i Japan, men det är fan inte långt ifrån! Vi blir ju för fan torterade!!

5 mars 2011

The winters's edge's approaching!


Idag lyste solen över Oslo. Vårjackan på, likaså solglasögonen! FAN, så skönt att slippa den där jävla kylan som får kroppens vitala befruktelseorgan att krypa tillbaka upp i magen, och känna att våren kanske trots allt kommer i år med, även om allt har talat emot det, med en bitande kyla som vägrar att släppa taget. Jag, Karl och Jacke firade detta genom att chilla runt på stan med våra vårkläder och även ta en tripp förbi Operahuset. Awesome!

Igår firade vi att Tomas fått fast anställning på Mix, samma ställe som Jacke jobbar på. Öl @ their place och sen Saras/Verkstedet. Vakten i dörren visade på vilket serilst ställe Saras är:

-Ni är alla över 20 va?
-Japp!
-Bra, kom in.

Han var inte svårövertalad, haha! Undra om gänget på vinmonopolet är lika lättlurade...Nu blir det Tsatsiki - Morsan och Polisen!

Peace!

22 feb. 2011

Is the horrible torture really over?

Im part of an MC, and then you accept that life's hard, but I never expected torture...

Sedan första dagen på jobbet, när jag fortfarande arbetade för bemanningsföretag och var en hangaraound på Fabrics lager, har vi blivit utsatta för tortyr. Varje dag, nästan helt oavbrutet, har vi utsatts för rysk tortyr; oljud som plågat våra trumhinnor; samma oljud dag in och dag ut, varje dag i veckan, varje vecka i månaden, varje månad av året. Denna tortyr, som helst inte ska nämnas vid namn, är norska P4, Djävulens radiokanal, ett kommunisternas påfund som borde elimineras från jordens yta. När jag påstår att vi tvingas lyssna på det så är det hundra procent sant. Man har flertalet gånger försökt få ledningen att byta radiokanal, men utan att lyckas. De gamla stofilerna på lagret har vid varje försök stuckit in ett finger i det hela och påstått att de får migrän så fort en annan kanal sätts på. Musiken är för hård, eller nåt. En anställd på lagret försökte då ringa in till P4 i en vädjan att de ska spela lite varierad musik då vi tvingas lyssna på deras skitmusik dag ut och dag in. De svarade med att de spelar den musiken som är mest attraktiv. Mest attraktiv, my ass! När han sedan började arbeta med öronproppar för att slippa bli torterad sa de åt honom att det var en säkerhetsrisk då han inte kunde höra informationsmeddelandena från byggnadens interna radio... Han var alltså fast med djävulens kanal och fick inte ens ha öronproppar för att slippa höra den skitmusik som spelades där.

Men nu, som en ängel från ovan, som en återuppstånden Messias, som en revolutionär i en diktatur, har en man slagit handen i bordet och sagt att "Nu får det fan i mig vara nog!". Denne frälsare heter Martin Berg och han har tagit till sig uppdraget att sätta stopp för detta helvete, som vissa anställda har fått leva med under hela deras arbetskarriär på lagret. Jag tror att han verkligen kan lyckas, speciellt nu med en yngre och ny chef på jobbet. Må gudarna le i din väg, och för i helvete Martin, misslyckas inte! You're our only hope...without you, there's no future!

Delta Out! Peace!

19 feb. 2011

Patch over!

Sen februarikväll. Månens ljus letade sig fram över Oslos snöklädda gator och på Weekday/Monkis lager satt de, klubbens presidentent och V.President. Det var inte vilken kväll som helst, det var dags för patch over. Den tidigare prospecten från Logent skulle nu bli en riktig medlem i Fabric MC, med tatueringen o hela köret. Eden var svuren och kontraktet blev påskrivet. Jag blev äntligen en del av den verksamhet jag arbetat för i ett halvårstid. The patch over was completed.

Kortfattat har jag alltså skrivit kontrakt för H&M och för Fabrics avdelning på lagret och är alltså inte längre anställd på det bemanningsföretag jag arbetat för tidigare, utan en värdig medlem på jobbet, vilket känns "pretty cyyl", för att citera Cartman!

Jag har även blivit presenterad för svenskarnas "place to be, number one": Qadiz, en liten nattklubb några hundra meter från min lägenhet och även den är pretty cool! Jävligt kul att ha fått prova på Oslos riktiga uteliv ett par helger nu. Gårdagens alkishäng var inte lika najs, men det fick funka. Var en bra kväll i helhet förutom att jag blev butt raped (ursäkta ordvalet mamma) på pokern hos Knotan. Better luck next time, antar jag.

Nästa helg ska jag till Sthlm för att träffa familjen. Det ska med bli jävligt kul! Aja, har inte mkt mer att säga i nuläget.

Catch you on the other side. Piiz!

31 jan. 2011

Back in BiizNiiz!

Ett tag sen jag satte mina fotavtryck här. Lovade ju mammsen o pappsen att jag skulle blogga, men det var för typ en vecka sen, så är lite sent ute, men what the fuck. Here goes nothing.

Har kommit 2 nya Logent till lagret, som jag fått ta under mina vingar, men support från Jocke givetvis. Filip och Märta. De är bra och trevliga, betydligt bättre än det bottenskrap som Logent slängde på oss förra gången. Jag tror de som läst min blogg vet vilka jag pratar om. Mr "det är inte säkert att plocka från E-lokationen" och Janne Långben. Dessa är bra dock! Plus att det får mig att inte känna mig som den orutinerade ynglingen längre!

Idag fyller min chef år, Petter "Vesslan" Gran. 30 bast. Det firade vi delvis genom att jobba övertid idag, utom Petter då som skulle hem å fira. Känner mig verkligen ung nu, men det är kanske bra? Det firades dessutom med en fet fest i hans, och hans vapendragare Basses, ära, i lördags. Den Gode Café, as always, och det blev jävligt lyckat, förutom att jag inte fick komma in på Qadiz efter. Så, stora gratulationer till dem!

I övrigt är det väl inte så mycket att säga. Mer på jobbet än någonsin. Får se om jag någonsin får ett kontrakt där, men i nuläget trivs jag med situationen rätt bra, så länge jag får jobba. Men segt att vara en "pizza" hela tiden jag är här.

Har snart varit här ett halvår nu, men känner mig fortfarande som "The new guy in town", så kommer nog vara kvar här ett tag. Har inte mkt att klaga på. Har jobb, har nya polare och en lägenhet med schysst läge. Så it's all good, it's all great!

Aja, har inte mkt mer att säga nu, så Peace out Wigghaz, så hörs vi. Tjo!

20 jan. 2011

The clean routine!

Snart en vecka på jobbet efter mina sjukperiod. Känns fortfarande bra, men har redan börjat bli tröttare på jobbet. Kan visserligen bero på att jag var vaken längre än vanligt igår för att se klart Arsenal - Leeds i FA-cup. 3-1 till Gunners och Sagna stänkte upp en jävlen i kryllet. BOOM! Johnson i Leeds gjorde dock det snyggaste målet i matchen. 3m utanför straffområdet på halvvolley upp i krysset. Schezny var chanslös. Nasri och RvP nätade också, men nog tjöötat om det nu.

Jacke har varit bortrest sedan tisdagsmorgon, och eftersom Walle och jag arbetar så olika tider har det varit ensamt i lägenheten vilket inneburit mycket orutinerat gitarrspelande och Hip Hop på högsta volym. Awesome! Lite softare att ha folk hemma men ensamheten skadar dig inte den lär dig bara att uppskatta sällskap, aight?

Nästa vecka fyller chefen år och då blir det party all day, and dance all night. Har varit nykter i en månad då, så då förtjänar jag faktiskt att ta ett par kalla. Det tycker jag i alla fall. Har för övrigt skrivit mig i Norge nu så antar att jag officiellt är en norrbagge, eller?

Tycker dessutom att ni kommenterar för dåligt. Jag skapade denna blogg i syfte att underrätta min familj om vad som sker här i Oslo, men har på statistiken sett att det är fler än min familj som läser bloggen, iom de 50 unika sidvisningarna jag hade häromdagen. Jag försökte få det till att det bara var en massa hot chicks som läste den, men Jocke menade på annat. Hursomhaver så skulle det underrätta mitt bloggande om jag kunde få tips på vad ni vill läsa om. Så fråga på och säg vad jag ska skriva så kör vi. Peace, nu är kaffet klart! Lite Eastbound & Down på det kanske?

17 jan. 2011

Work Work

Efter 2 veckor av sjukdom återvände jag idag till jobbet. Det var faktiskt sweet och att kan gå upp kl 04.50 på morgonen brukar i vanliga falla vara en mardröm, men idag tyckte jag snarare att det var rätt okej. Att det var kul skulle ha varit en överdrift, för jag hade givetvis hellre stannat i sängen, men det kändes helt okej i alla fall!

Det var najs att träffa alla på jobbet igen och dagen gick rätt snabbt. Jag och Jocke hade awesome arbetstempo och jag borde fan få en medalj för min insats de sista timmarna efter lunch! Men hittills har jag inte fått någon men det kommer kanske?

För er som undrar vad jag arbetar med (jag har fått en del frågor om vad jag gör här i Norge egentligen) så kommer nu en kort förklaring. JMan skulle kunna säga att jag frilansar inom fashion branschen, och i nuläget arbetar jag för klädesbutikerna Monki och Weekday. Har blivit mycket arbete för Cheap Monday också. Man skulle kunna säga att jag är ansvarig för att samtliga butiker i Norge ska få de kläder de har beställt till butikerna, samt ansvarar för att de nya kollektionerna ska komma ut till butik. Jag får alltså se alla kläder innan de nått butik. Mycket ansvar och mycket viktigt. Im a fashionable man. Det där var den fina versionen av mitt arbete. Den mer sanningsenliga versionen är att jag arbetar på butikernas lager. Men jag föredrar den första versionen.

Nu ska vi se Gudfadern 3. Cya!

13 jan. 2011

This town is a death trap!

Istappar överallt och isgata överallt. Jag tror att staden har för avsikt att döda mig. Som om det inte räckte med att jag var hos doktorn igår och fick vänta i typ 2h för att få reda på att jag har nåt influensaliknande virus, som säkert kommer döda mig, så är staden fylld med death traps. Istappar som faller framför näsan på en och hala gator som gör att man gör bakåtvolter och slår halvt ihjäl sig utanför 7eleven. Nu när snön smälter ännu mer blir det mer vatten på gatorna med, o när det sen fryser på natten blir det ännu mer is.

Förövrigt har de stora röda flaggliknande skyltar som hänger på husen där det står RASFARE.NO. Från en början trodde jag att det var skyltar utanför någon slags rasistisk förening, typ som Nationalsocialistisk Front, eller något liknande, som propagerade för rasfaran, alltså att de menade att invandring och rasbeblandning var farligt, och det tog helt ärligt typ en vecka för mig att förstå att den rasen som var farlig var egentligen det ras som sker från hustaken, med snö, och inte alls någon "mänsklig ras" (även om man nu helst inte ska blanda in människor i raser). Ganska pinsamt att jag trodde det såhär i efterhand. Men nu behöver jag ju inte oroa mig för att springa in i en skinhead när jag är i närheten av en sådan skylt, bara att få en istapp i huvudet. Det känns rätt najs.

Förra gången jag bloggade skrev jag om att norsk sjukvård suger. Det stämmer inte helt, för om man är folkbokförd i Norge är det tydligen jättelätt att få läkartid, och man vet då exakt vart man ska vända sig och allt, det är bara de som inte är bokförda här som får problem, eftersom ingen vet vart man ska vända sig typ. Nu vet jag det, så om någon vill veta det någon gång är det bara att fråga, så ska jag förklara, så ni slipper gå igenom hela den jobbiga processen, som jag tvingades göra! Var hos doktorn igår som sagt. Fett tråkigt och jobbigt att ta sig dit o vänta på sin tur, men det var väl värt det, antar jag.

Ur högtalarna pumpar nu Afu-Ra, snubben som blivit promotad av Gang Starr och fått sina plattor producerade av DJ Premier. Ganska sweet line up på hans plattor med, där typ GZA och Wu-Tang clan varit back ups. Aja, om ni inte lyssnat på honom borde ni det i alla fall. Nu ska jag spöa fler no-bodies på FIFA11 online. PEACE!

12 jan. 2011

Sticks and stones may hurt my bones

...but this flue seems to last forever!

Jag kan uppenbarligen inte bli frisk. I söndags trodde jag att jag var helt kry, men när jag på måndagen gick till jobbet för att äntligen få återgå till vardagen mådde jag återigen dåligt och var tvungen att sticka hem igen. Suger balle. Nu är jag lika sjuk igen, som jag var tidigare och nån måste straffas för detta!

Förövrigt suger vårdsystemet för invandrare, likt mig själv, i detta "rika" och "utvecklade" land. Om de nu var så rika och utvecklade så borde de ha råd och kunskapen att kunna utveckla ett vårdsystem som inte suger hästballe. Jag gick till legevakten, dit jag hade hört att man skulle gå, om man var sjuk och ville ha sjukintyg och eventuellt lite recept till antibiotika o annat najs som man vill ha för att bli frisk, men när jag tagit mina sista krafter till fånga, och orkat pallra mig dit, så säger de att jag inte kan komma med vanliga sjukdomar dit, utan att jag måste gå till min privata läkare. Vem fan har en privat läkare när man bott i Norge i 5 månader? Jag hittar i alla fall en privat läkare i min närhet, som jag besökte idag när jag vaknat. När jag orkat ta mig dit med, så säger de att jag inte kan få en undersökning om jag inte har denna läkare som min privata, men eftersom jag ännu inte är bokförd i Norge, och det är då man får en privat läkare, så har jag inte någon privat läkare och alltså kan inte jag få någon jävla undersökning. Jag blev i alla fall hänvisad till nån jävla mottagning en miljard mil bort, dit ingen sjuk människa orkar ta sig, men nu måste jag väl göra det imorn, för annars får jag inga pengar från mitt jobb, och det måste jag ha för att betala hyran, för att kunna leva i detta land där sjukvården inte fungerar. Lovar att de kommer köra bort mig ifrån mottagningen imorgon också. Jävla idioti hela skiten. Är man sjuk uppskattar man inte att behöva fara omkring som en jävla höna för att hitta rätt plats för lite sjukvård.

Om någon undrar vad jag är för sjuk så har jag influensan med en extra släng av obotlig förkylning och ostoppbar hosta. Nu ska jag se The Walking Dead, sen sova.

Peace!

6 jan. 2011

The new year couldnt start better...

Sjuk. Feber. Hosta. Suck me, vill inte vara sjuk! Börjar må lite bättre nu, men i tisdags kunde jag lika gärna dö. På sätt och vis bra att jag slapp bli sjuk under nyår o allt.

Nyår var awesome. Zoda och Kuylenstierna kom till huvudstaden, i grannlandet till väst, över helgen och det var det som gjorde hela nyår till något minnesvärt. Vi käkade ihop ute innan och sen chillade vi hemma hos Totte och Klara (nu även Caspars residens) och drack och hade det trevligt. Klara hade besök av de två Gottarna Stefania och Amanda. Mustasch och peruk blev kvällens populäraste accessoarer.

Senare på kvällen begav vi oss mot en bar på Carl Johan för att fira tolvslaget där, en bar med en privatfest som en polare till Johan hade anordnat. Johan fick det att låta som om det skulle bli outragesiouly awesome, med det var helt ärligt jävligt lamt. Dyr öl och retardgäster. Så efter en timme där, inklusive tolvslaget, så drog vi tillbaka till lägenheten där det vankades efterfest. Noterbart är dock att Totte inte var i lägenheten eftersom han var sjuk den kvällen och därför var i vår lägenhet, och Klara var inte heller där eftersom hon... befann sig på annat håll. Ingen av hyresgästerna var alltså närvarande i lägenheten, så det var jag och Simon Ström som fick hålla ställningarna. Det blev rätt kul efterfest med, måste jag säga, även om det egentligen inte hände så mycket märkvärdigt.

Aja, sen finns det inte mycket mer att berätta. Känner att detta blev ett ganska mainstream blogginlägg där man beskriver sin kväll o allt sånt där, men palla bry just nu, det var ju nyår och då ska man skriva så. Period.

Nu ska jag se på Pushing Daisies s.02. PEACE!

Mvh,
AWESOM-O!